Helpen maakt gelukkig: wie gaat u helpen?

Ombudsteam

Het hoeft geen heldendaad te zijn. Een klusje opknappen heeft soms ook groots effect. Hoe dan ook: een ander helpen maakt gelukkig. Dat is wetenschappelijk bewezen. Draag bij aan de kerstactie ’Lezers voor lezers’ door zelf in actie te komen of iemand te stimuleren hulp te geven.

Tuin voor tante Corlien

Barbara van der Laan gunt haar tante Corlien (66) in Heiloo een onderhoudsvrije tuin waar toch groen in zit. ,,In haar jonge jaren was Cor een hardwerkende en ondernemende vrouw die naast haar baan als IC-verpleegkundige ook een winkel in tweedehands dameskleding bestierde. Rond haar dertigste openbaarde zich een agressieve vorm van ontstekingsreuma. Inmiddels heeft ze twee kunstknieën en zijn praktisch al haar gewrichten aangetast door de ziekte.’’ Tante is ernstig ziek geweest en moet nu revalideren. Ondertussen ziet haar nichtje graag dat de kleine tuin op de zon wordt aangepakt zodat tante daar de komende jaren van kan genieten. ,,Maar financieel zijn er geen middelen om de tuin onderhoudsvrij te maken.’’

Voor tante zoeken we dan ook een hoveniersbedrijf uit de omgeving van Heiloo dat een goede kerstdaad wil verrichten. Het materiaal hoeft niet allemaal nieuw te zijn.

Chauffeursdiensten

De alleenstaande buurvrouw van Femie Kersten is ernstig chronisch ziek en heeft een dochtertje van bijna vier, dat na de kerstvakantie naar de basisschool gaat. Het lukt buuf niet altijd om haar kleine meid zelf met haar scootmobiel naar school te brengen. Daarom wordt een aantal betrouwbare vrijwilligers in Zaandam gezocht die - in gezelschap van moeder - de kleine dame met de auto naar school willen brengen en ’s middags weer ophalen. Het is tien minuten rijden. Je moet moeder wel in een rolstoel over de galerij van en naar de auto rijden. De kleine huppelt dan mee.

Boomverzorger

Marjan van Houten uit Haarlem zoekt een kundige boomverzorger. In het kleine voortuintje van buurman Jan staat een grote hoge berkenboom. Een paar vriendelijke mensen uit de buurt hebben behoorlijk wat takken uit die boom gehaald, maar het probleem is de stam en de wortel. Jan is afhankelijk geworden van een scootmobiel die hij in zijn tuintje moet parkeren. Die boom staat vreselijk in de weg. De huisbaas vindt het niet zijn probleem. Er is een kapvergunning maar een bedrijf inhuren is te kostbaar voor buurman Jan.

Schildermaatje

Gezocht: een oudere man of vrouw die het fijn vindt eens in de twee weken een ochtend samen te schilderen met Martje Bruning Grapperhaus (83) bij haar thuis in Heemstede, zodat zijn of haar mantelzorger even een paar uurtjes vrij heeft. ,,Ik ben zelf een amateur. Het is niet belangrijk of je het echt kunt, als je maar plezier hebt! Kopje koffie, wat praten en de schildersdoosjes pakken.’’

Aanbiedingen

Yvonne Loogman biedt aan om iemand die geen vervoer heeft, of wat moeilijker ter been is, een keer mee te nemen naar een fraaie kerstshow. ,,Zoals bij tuincentrum De Boet in Hoogwoud.’’ Nelly Terluin (68 jaar, Sint Pancras) verloor op kerstnacht haar zoon. Ze drinkt graag met iemand een bakkie troost. ,,Om herinneringen te delen aan hen die je juist in deze tijd zo vreselijk mist.’’

Reageren

Wil je een van de uitdagingen oppakken? Mail dat dan naar ombudsteam@mediahuis.nl en wij helpen je graag aan verdere informatie.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.