Liedje van de Lezer: ’Surrender’ van Elvis Presley

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Richard Groothuizen uit Purmerend over ’Surrender’ van Elvis Presley.

,,Schoorl. Zomer 1961. Na afloop van een winderige strandwandeling eet ik in een cafetaria een frietje met (mayonaise uit eigen keuken). Niet die latere laffe fritessaus, maar handgedruppeld en romig. Uit de jukebox schalt Elvis Presleys ’Surrender’. Jarenlang denk ik altijd meteen aan de smaak van de ’echte’ mayonaise wanneer die plaat langskomt.

Memphis, 37 jaar later: bij de uitgang van Graceland vraag ik waar The King nou zelf het liefst at. Schuin aan de overkant zit Restaurant The Gridiron, dat ook zijn favoriete Fool’s Gold serveert (een broodje met banaan, pindakaas en uitgebakken spek van 35.000 calorieën, die sla ik vandaag over). Het wordt de T-bonesteak met frites. De eigenaar zegt: ’Europeans don’t like ketchup on their fries, I’ll get you the mayo’. Het duurt even, maar dan brengt hij een bakje mayonaise. Uit de fabriek? Nee, net zelf gemaakt. De smaak brengt me gelijk terug naar Schoorl. Inderdaad is dit de lang gemiste smaak. Terwijl ik opkijk naar buiten zie ik Graceland. In mijn hoofd zingt Presley ’Surrender’. De cirkel is rond.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist Liedjes van de Lezer.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.