Gewonde bij ongeval met trucks bij Maartensdijk, A27 richting Utrecht gesloten geweest

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

1 / 4
Internetredactie
Maartensdijk

Meerdere voertuigen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in botsing gekomen op de A27 tussen Hilversum en Utrecht, ter hoogte van Maartensdijk. Hierdoor was de weg richting Utrecht enige tijd gesloten. Om 09.00 uur was de weg weer helemaal vrij. Een betrokkenen bestuurder gewond.

Het ongeval gebeurde rond 01.30 uur, toen een veegwagen (waterwagen voor schoonmaak weg) met aanhanger over de vluchtstrook reed, met daarachter een truck die als pijlwagen werd gebruikt. Op dat moment waren de rijbanen beveiligd met rode kruizen en door middel van snelheidsbeperkingen.

Door nog onbeperkte oorzaak knalde een truck met oplegger achterop de truck met pijlwagen, waardoor laatstgenoemde tegen zijn voorligger, de veegwagen, botste. Alle drie de voertuigen eindigden in de berm.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman

De brandweer van Hilversum, Maartensdijk en Baarn werden opgeroepen om te assisteren. Eén van de chauffeurs liep verwondingen op. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De weg was volledig afgesloten tussen Hilversum en Bilthoven. Om 07.30 uur werd er weer één rijstrook vrijgegeven en om 09.00 uur was de weg weer helemaal vrij.

© Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.