’Het dorp zoemt er alweer van’. Onrust in Laren over bomenkap nabij hertenkamp. ’Er zouden geen bomen sneuvelen’

Het appartementencomplex La Gare bij het bereiken van het hoogste punt, vorige maand© Foto Michiel Couvee

Ronald Frisart
Laren

„Het dorp zoemt er alweer van”, zegt gemeenteraadslid Hans van Goozen (Larens Behoud). Het is de bedoeling dat er acht gemeentelijke bomen worden gekapt langs de Stationsweg, dus nabij de hertenkamp. Van Goozen wil van burgemeester en wethouders het fijne hierover weten.

Eind oktober kwam bij de gemeente Laren de vergunningaanvraag binnen voor ’vellen van acht gemeentebomen’, aldus een publicatie in het Larens Journaal. Volgens die melding op de gemeentepagina’s gaat het om perceel C613. Waar dat precies is, staat er niet bij. Maar blijkens gegevens van het Kadaster is dat de Stationsweg (maar niet het naastgelegen parkeerterrein).

Van Goozen herinnerde zich dat eerder is toegezegd dat voor de bouw van appartementencomplex La Gare (op de plek van de voormalige Chinees) ’geen bomen zouden sneuvelen’. Van het college wil hij daarom weten hoe zich dat verhoudt tot het voornemen nu toch acht bomen daar in die omgeving te kappen.

Ook wil hij weten waarom die bomen dan zouden moeten wijken, of dat te maken heeft met het bouwproject La Gare en of er geen andere oplossing mogelijk is. Antwoorden wil Van Goozen graag in de raadsvergadering van volgende week woensdag.

Bomenkap ligt in Laren vaak gevoelig. Toen de gemeente in 2020/2021 het plan had op de Brink enkele tientallen bomen te laten vellen, kwamen veel inwoners in verzet. Het kapplan sneuvelde.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.