Unicef zet de markante gebouwen Soestdijk en Muiderslot in blauw licht. Alle aandacht voor rechten van het kind

Muiderslot blauw verlicht.© foto studio kastermans/alexander marks

Marjolein Vos
Baarn, Muiden

Paleis Soestdijk in Baarn, het Muiderslot in Muiden en de Grote Kerk van Naarden hebben deze dagen iets gemeen: ze baden in blauw licht. De markante gebouwen doen mee aan de internationale actie van Unicef: aandacht voor de rechten van kinderen.

Zondag 20 november staat te boek als Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Unicef stelt dat lang niet in alle landen ter wereld de rechten van het kind worden gerespecteerd. Dit geldt ook voor landen die het internationale kinderrechtenverdrag hebben getekend.

In dit verdrag (opgesteld in 1989) liggen rechten van kinderen vastgelegd op het gebied van voeding, onderwijs, wonen, gezondheid en familie. Het verdrag moet ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Omdat kinderrechten nog altijd wereldwijd worden geschonden is het volgens Unicef tijd voor actie.

Enkele andere iconische panden die meedoen aan de blauw licht-actie van Unicef: Het Sydney Opera House, de Eiffeltoren in Parijs, de Akropolis in Athene, Petra in Jordanië, het Empire State Building in New York.

Soestdijk in Baarn.© Foto Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.