Sanil B. schuldig bevonden aan doodslag op Carlo Heuvelman

ANP Producties | Bron: ANP
Lelystad

De rechtbank in Lelystad heeft Sanil B. (20) schuldig bevonden aan doodslag op Carlo Heuvelman in de zogeheten Mallorcazaak. Dat gebeurde onder meer op basis van getuigenverklaringen en het DNA-spoor van het slachtoffer dat op zijn linkerschoen is gevonden. Tegen Mees T. (19) en Hein B. (19) ontbreekt het bewijs voor doodslag. Zij worden van die beschuldiging vrijgesproken.

De rechtbank maakte bij aanvang van de zitting ook bekend dat verdachte Martijn T. (20) van alle beschuldigingen zal worden vrijgesproken. Voor alle andere verdachten in de geruchtmakende zaak volgen veroordelingen, voor de meesten gevangenisstraffen, aldus de rechtbank eerder op vrijdagochtend.

Naast de doodslag op Heuvelman staat nog een reeks andere geweldshandelingen op de aanklacht tegen de diverse verdachten, waaronder een poging tot doodslag tijdens een vechtpartij bij café De Zaak. Dat incident ging vooraf aan de confrontatie met Heuvelman en diens vriendengroep. Drie verdachten worden veroordeeld voor deze poging tot doodslag.

Fatale avond

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. Hij belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Acht verdachten zijn schuldig voor het geweld bij De Bierexpress. De rechtbank vindt de hele groep van acht verdachten, behalve Martijn T., schuldig aan het openlijk geweld tegen Heuvelman en zijn vrienden. Sanil B. en Hein B. hebben zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman, die bewusteloos werd geslagen en tegen zijn hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.