Mallorca-zaak: Hoe kan je als groep schuldig zijn maar toch worden vrijgesproken? Luister naar aflevering 9 van onze podcast, met Paul Vugts

Maarten Kolsloot
Hilversum

De Mallorca-zaak is een bijzondere zaak. Door het aantal verdachten (9), door de feiten, door de onduidelijkheid die ruim een jaar na de fatale mishandeling nog altijd bestaat rond de dood van Carlo Heuvelman. Wie doodde de 27-jarige Heuvelman?

In de rechtbank bleek dat het moeilijk is om vast te stellen wie wat precies deed bij de fatale vechtpartij op Mallorca in de vroege ochtend van 14 juli 2021. Hoe wijs je een schuldige aan als nog veel onduidelijk is, maar wel vaststaat dat een bepaalde groep bij het misdrijf betrokken is?

Lees ook: OM treuzelt met vervolging meineed, intimidatie in Mallorca-zaak

Om die vraag te beantwoorden kijken we in aflevering 9 van de podcast ’De Zaak Mallorca’ naar een oude moordzaak uit 2004. De moord op drie Hells Angels in Limburg. Hun clubgenoten móesten het wel gedaan hebben. Maar toch volgde vrijspraak in hoger beroep. We praten hierover met misdaadverslaggever Paul Vugts van Het Parool die destijds verslag deed van deze moordzaak. Een geruchtmakende zaak die in de Mallorca-zaak ook een rol speelt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.