Evert Hoolwerf uit Eemdijk wint vierde wedstrijd om Marathon Cup

Evert Hoolwerf (in het paars) op kop van het peloton tijdens de laatste dag van de Trachitol Trophy, een vierdaags schaatsevenement waarbij de mannen en vrouwen marathonschaatsers strijden om de eindzege. (5 december 2021)© Foto: ANP/Vincent Jannink

ANP

Evert Hoolwerf uit Eemdijk heeft zaterdag de vierde wedstrijd om de Marathon Cup op zijn naam geschreven. De schaatser van Reggeborgh won de sprint op De Uithof in Den Haag voor Harm Visser en Luc ter Haar.

Maaike Verweij won de Uithof Bokaal bij de vrouwen. De 21-jarige marathonschaatsster van AH Zaanlander was in na tachtig ronden de snelste in de massasprint. Verweij bleef in de sprint Merel Bosma en teamgenote Arianna Pruisscher voor.

Verweij, geboren in Veenhuizen, bezorgde haar ploeg de vierde overwinning in vier marathons. Ploeggenote Irene Schouten won de voorgaande drie wedstrijden. De drievoudig olympisch kampioene ontbrak op de Uithof in Den Haag, omdat ze actief is bij de wereldbekerwedstrijden op de langebaan in het Noorse Stavanger.

Met Verweij en Pruisscher als derde was het team alsnog de sterkste. Schouten behoudt wel de leiding in het klassement.

Meer nieuws uit Sport Regionaal