17-jarige die zijn moeder zou hebben doodgestoken blijft in de cel. Strafzaak rond gezinsdrama is half januari

Arrestatie na de steekpartij in de Laanstraat.© Archief

Jurgen Swart
Hilversum

De strafzaak tegen de 17-jarige jongen uit Hilversum die zijn moeder heeft doodgestoken, wordt op 17 januari inhoudelijk behandeld.

Dat werd duidelijk in de rechtbank in Utrecht. Daar was een regiezitting in de zaak tegen de jonge Hilversummer. De kinderrechter verlengde ook het voorarrest van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de jongen van moord op zijn moeder. De verdachte zou op 15 mei in hun woning aan de Laanstraat met een mes in haar lichaam hebben gestoken. De zaak dient bij de kinderrechter. Die zittingen zijn achter gesloten deuren.

Lees ook: 'Gezinsdrama' zorgt voor shock in Hilversum. Door steekpartij omgekomen Hilversumse 'was een hele aardige vrouw, iedereen kende haar'

Commotie

Het gezinsdrama zorgde voor veel commotie in Hilversum. De vrouw was bijzonder geliefd. De jonge verdachte zit nog steeds in de cel. De strafzaak kon nog niet worden behandeld. Hij was samen met zijn advocaat Hans Rispens naar de zitting gekomen.

Een tante en een broer van de verdachte waren er ook. Zij hebben zich als slachtoffer aangemeld. Met hun advocate mogen zij de zittingen bijwonen.

Cel

De rechtbank stuurde verdachte weer terug naar de cel. De zaak gaat over drie maanden verder met de inhoudelijke behandeling. Dan zal de officier van justitie haar eis uitspreken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.