Te veel onzekerheden, en dus stelt de organisatie de jubileumeditie van de Maple Leaf Veldloop uit

De 75ste editie van de Maple Lead Veldloop laat nog even op zich wachten.© Archieffoto

Laren

De 75ste editie van de Maple Leaf Veldloop wordt niet op zondag 6 november gehouden. Om organisatorische redenen wordt de jubileumaflevering uitgesteld.

De wedstrijd, georganiseerd door de Gooische Atletiek Club, had een groot feest moeten worden, maar er zijn te veel problemen. ,,We hebben - net als veel andere wedstrijden - te weinig vrijwilligers en de infrastructuur rond het parcours is een zorgenkindje. Er wordt druk gewerkt bij La Place en ondanks dat er borden staan dat het 4 november klaar moet zijn, is dat geen garantie. We weten allemaal dat de meeste projecten ernstige moeite hebben met het houden aan deadlines. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de vergunning van de gemeente op zich laat wachten. Zolang die niet binnen is, kunnen er tenslotte ook geen afspraken met de vele toeleveranciers worden gemaakt. Dit alles heeft geresulteerd in een communicatie die te laat op gang is gekomen en mede hierdoor hebben veel deelnemers het vooralsnog af laten weten”, aldus wedstrijdleider Louran van Keulen.

Die optelsom heeft de organisatie doen besluiten om de veldloop nu niet door te laten gaan. Er wordt gekeken of de wedstrijd in het voorjaar van 2023 gehouden kan worden. Ergens in maart en mogelijk ook weer op Hilversums grondgebied. Alleen de laatste twee edities werden in het waterleidinggebied, gelegen tussen Hilversum en Laren, gehouden. De organisatie wil snel met een nieuwe datum te komen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal