Actie ’Lezers voor lezers’ herhaald. Hulp nodig, of wil je iemand helpen? Geef jezelf of iemand anders op

Ed Brouwer, Nancy Ubert

De ene lezer die de andere lezer helpt. Hoe mooi is dat! Vorig jaar werkte het ombudsteam van deze krant voor het eerst als ’hulpmakelaar’ en dat is zo goed bevallen dat we de actie ’Lezers voor lezers’ herhalen.

We denken aan grote en kleine problemen of wensen. Van ’Ik wil zo graag een keer uitgebreid koken met iemand’ tot ’Ik zoek een buddy die me bijstaat in mijn ziekteproces’. En alles wat daartussen zit. In de aanloop naar Kerst willen we vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Je mag verzoeken voor jezelf insturen, maar ook voor een ander. Bijvoorbeeld voor iemand die door traag werkende instanties of domme pech in de problemen zit. Of voor een familielid dat blij wordt als er speelmaatje is om wekelijks mee te scrabbelen. Je kunt het allemaal zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Wil je graag hulp bieden, eventueel vanuit een expertise, ook dan kun je je vast opgeven.

Rond Kerst doen we uitgebreid verslag van de bemiddelingen. Dus: ken je iemand die worstelt met een probleem voor wie andere lezers met hun kennis, kunde of tijd het verschil kunnen maken, of ben je dat zelf? Stuur dan via e-mail het verzoek/aanbod met een duidelijke beschrijving en contactgegevens naar ombudsteam@mediahuis.nl. Per post kan ook: postbus 2603, 1000 CP Amsterdam. Gebruik de vermelding ’Lezers voor lezers’.

Kandidaten voordragen kan tot half november.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.