Charles van Commenée daagt Tony van Diepen over uitspraken: ’Tony maakt alle prestaties van atleten die met mij hebben gewerkt verdacht’

Tony van Diepen.© Foto EPA

Amsterdam

Charles van Commenée, de voormalige hoofdcoach van de Atletiekunie, spant een kort geding aan tegen atleet Tony van Diepen uit Heerhugowaard. De 26-jarige Van Diepen heeft in interviews in NRC, Trouw en deze krant gezegd dat Van Commenée in een gesprek met hem en Thijmen Kupers de atleten zou hebben aangezet tot het gebruik van een schildkliermedicijn.

Van Commenée heeft aan Van Diepen gevraagd of die tegen tegen de betreffende kranten had gezegd dat de voormalige hoofdcoach hem of anderen ooit schildklierhormoon of enig ander dubieus middel had aangeboden en of Van Commenée hem of anderen ooit tot het gebruik hiervan heeft aangezet of aangespoord. Daarop wilde de atleet uit Heerhugowaard geen antwoord geven. „Met de verdachtmaking maakt Tony alle prestaties van atleten die met mij hebben gewerkt verdacht”, zegt Van Commenée.

(Tekst gaat door onder de foto)

Charles van Commenée.© Foto ANP

De 64-jarige Van Commenée eist dat Van Diepen zijn bewering publiekelijk herroept, omdat zijn integriteit in het geding is en de publiciteit over de beschuldiging grote reputatieschade tot gevolg heeft.

De hoofdcoach, die aan het eind van de zomer na vier jaar zijn taken bij de Atletiekunie neerlegde, vindt het goed dat de bond een onderzoek is gestart omtrent mogelijk aanzetten tot gebruik van het middel Thyrax door hem. De uitkomsten daarvan volgen deze week.

Lees ook: Het meedogenloze bewind achter het atletieksucces: coaches en atleten voelen zich niet veilig

Meer nieuws uit Sport