Nog een paar maanden doorbijten op lastig kruispunt bij Anna’s Hoeve. Intussen neemt de provincie Noord-Holland het woud aan borden onder de loep

Op en rond het kruispunt zijn ruim twintig borden geplaatst.© foto studio kastermans/alexander marks

Eddie de Paepe
Hilversum

De provincie Noord-Holland bekijkt of het woud aan borden op en rond het kruispunt bij het Zandheuvelviaduct kan worden uitgedund. De ingewikkelde (en volgens sommigen gevaarlijke) verkeerssituatie is tijdelijk, benadrukt een woordvoerder, en duurt nog tot begin volgend jaar.

De combinatie van de Weg over Anna's Hoeve (in het verlengde van de Zandheuvelweg) en de nieuwe HOV-busbanen met voorrang zorgt voor een onoverzichtelijke situatie. Die gaat gepaard met een woud aan (verkeers)borden. Sommige hebben geen nut of functie (meer), zoals de twee exemplaren die waarschuwen voor een inmiddels verwijderd wildrooster.

Een woordvoerder van de provincie wijst er desgevraagd op, dat de huidige verkeerssituatie bij het Zandheuvelviaduct tijdelijk is. Het kruispunt wordt begin 2023 aangepast naar de definitieve situatie. Daarna wordt de bestaande Weg over Anna’s Hoeve, tussen de Minckelersstraat en de Goyergracht, verwijderd. Dit deel wordt vervolgens ingericht als natuur. ,,Wij hebben aan de aannemer gevraagd om bij het Zandheuvelviaduct nog eens goed naar de functionaliteit van de aanwezig borden te kijken”, meldt de woordvoerder.

Omleiding

Op dit moment worden de werkzaamheden aan de andere kant van de toekomstige Verlegde Weg over Anna’s Hoeve (die dus nog in aanleg is) voorbereid. Het kruispunt Minckelersstraat-Anthony Fokkerweg krijgt een nieuwe inrichting met een aansluiting op deze nieuwe weg. ,,Hierdoor kan het verkeer bij openstelling, veilig van en naar de nieuwe Verlegde Weg over Anna’s Hoeve rijden. Tijdens de werkzaamheden aan de kruising dient de nieuwe weg als omleidingsroute van Hilversum richting Baarn en na ongeveer vier weken ook vanuit Baarn naar Hilversum.”

Vanaf maandag 21 november tot eind december rijdt doorgaand verkeer van Baarn richting Hilversum ook via de nieuwe Verlegde Weg over Anna’s Hoeve. Verkeer rijdt langs het spoor naar de Mussenstraat, Anthony Fokkerweg en Minckelersstraat. Lokaal verkeer vanuit de wijk Anna’s Hoeve richting centrum rijdt via de Minckelersstraat, Rogier van Otterloostraat, Anton Philipsweg, Anthony Fokkerweg en de Kamerlingh Onnesweg.

(tekst gaat verder onder de foto)

Omleidingsbord Liebergerweg.© foto provincie Noord-Holland

Liebergerweg

De werkzaamheden aan het kruispunt Minckelersstraat-Anthony Fokkerweg gaan maandag 24 oktober van start en duren tot eind dit jaar. Vooruitlopend op deze klus aan het kruispunt krijgt de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve, tussen de Minckelersstraat en de Mussenstraat, deze week nieuwe riolering en bestrating en worden delen van de weg en de berm gesaneerd. Om dit werk veilig uit te voeren is het fiets- en voetpad op de Liebergerweg, tussen de Anthony Fokkerweg en de wijk Anna’s Hoeve afgesloten. Fietsers van en naar de Liebergerweg en Anna’s Hoeve worden omgeleid via de Minckelersstraat. Voetgangers kunnen ook bij de Mussenstraat oversteken. Omwonenden krijgen deze week meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen.

Na ongeveer 4 weken wordt het kruispunt bij de Minckelersstraat geheel afgesloten voor autoverkeer. Vanaf maandag 21 november tot eind december rijdt doorgaand verkeer van Baarn richting Hilversum ook via de nieuwe Verlegde Weg over Anna’s Hoeve. Verkeer rijdt langs het spoor naar de Mussenstraat, Anthony Fokkerweg en Minckelersstraat. Lokaal verkeer vanuit de wijk Anna’s Hoeve richting centrum rijdt via de Minckelersstraat, Rogier van Otterloostraat, Anton Philipsweg, Anthony Fokkerweg en de Kamerlingh Onnesweg.

(tekst gaat verder onder de foto)

Werkzaamheden in de Minckelersstraat.© foto provincie Noord-Holland

HOV

De aanleg van de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve en de inrichting van het kruispunt Mickelersstraat zijn onderdeel van het project HOV in het Gooi. Daarbij wordt de verschillende infrastructuur (spoor, weg en busbaan) bijeen gebracht en komt op de plek van de huidige Weg over Anna’s Hoeve natuur. Eind dit jaar rijdt de HOV-bus over een vrije busbaan tussen het Hilversum CS en de A27.

Lees ook: Verwarrend en complex is nieuwe kruising Weg over Anna’s Hoeve: veel borden maar nu ook verkeerslichten, alles voor een snelle HOV-bus

’Planologische blunder’ met wildrooster bij Anna’s Hoeve snel opgelost

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.