Zeecontainer met drugslab, hennepplanten en luchtdrukwapen aangetroffen op recreatieterrein in Muiderberg; illegale bewoner aangehouden

Bij de controleactie op een recreatieterrein in Muiderberg is onder meer een drugslab aangetroffen.© Foto Gemeente Gooise Meren

Agnes Zuiker
Muiderberg

Bij een grootscheepse controle donderdag op een recreatiegebied in Muiderberg is in een zeecontainer een drugslab aangetroffen. Ook zijn er hennepplanten, hennepafval en een luchtdrukwapen in beslag genomen. Bij de actie is een 53-jarige illegale bewoner aangehouden.

Bij de integrale controle van het recreatieterrein zijn diverse grondstoffen gevonden die kunnen worden gebruikt voor het vervaardigen van synthetische verdovende middelen. In de zeecontainer zat apparatuur die lijkt te duiden op een drugslab. Specialistische diensten van de politie, waaronder de Landelijke Faciliteit Ontmantelen, hebben het drugslab ontmanteld.

Verder werden er hennepplanten, hennepafval en voorwerpen gevonden die op een vuurwapen lijken, waaronder een luchtdrukwapen. Alles is door de politie in beslag genomen. Er loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek.

Tijdens de controleactie heeft de politie bovendien een 53-jarige man aangehouden, die illegaal in een recreatiewoning verbleef. De man, die geëmigreerd zou zijn, had behalve een openstaande celstraf ook onbetaalde boetes op zijn naam staan.

Onderzoek

Volgens Gooise Meren zijn veel activiteiten op het recreatieterrein in Muiderberg in strijd met het bestemmingsplan en voldoet het terrein niet aan brand- en milieuvoorschriften, de Algemene Plaatselijke Verordening en de Basisregistratie Personen. De gemeente is een onderzoek gestart naar de overtredingen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.