President Venezuela: dodental door aardverschuivingen naar 100

ANP Producties | Bron: ANP
Caracas

De Venezolaanse president Nicolas Maduro verwacht dat het dodental van de verwoestende aardverschuivingen die afgelopen weekend het land teisterden, richting honderd gaat. "Er zijn al 39 lichamen geborgen", zei hij op de staatstelevisie. "En er is nog steeds een aanzienlijk aantal vermisten: 56. We gaan naar honderd dodelijke slachtoffers in deze tragedie."

Vijf kleinere rivieren in centraal-Venezuela die zaterdag overstroomden door hevige regenval, zorgden voor aardverschuivingen vanuit omliggende bergen richting Las Tejerias, dat op pakweg 70 kilometer ten zuidwesten van de Venezolaanse hoofdstad Caracas ligt. Ooggetuigen meldden zondag dat de straten van de getroffen stad met ongeveer 73.000 inwoners gevuld waren met stenen, boomtakken en modder. Bedrijven, woningen en landbouwgrond zijn beschadigd.

President Nicolas Maduro heeft de regio als rampgebied bestempeld. Bewoners van de regio zoeken nog wanhopig naar overlevenden tussen de snel verhardende modder, boomstammen en stenen in de straten van Las Tejerias. Daarbij krijgen ze hulp van zo'n 3000 reddingswerkers, onder wie politieagenten, militairen en andere professionals. De verwachting is echter dat zij geen overlevenden meer zullen vinden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.