Kevin Spacey voor de rechter in New York na misbruikbeschuldiging

ANP Producties | Bron: ANP
New York

Acteur Kevin Spacey (63) is donderdag in de rechtbank in New York verschenen voor de start van een van meerdere zaken die tegen hem lopen wegens seksueel wangedrag. In New York is hij door acteur Anthony Rapp beschuldigd van seksueel misbruik, dat in 1986 plaats zou hebben gevonden. Rapp was destijds 14 jaar, Spacey 26.

De civiele procedure is donderdag begonnen met de selectie van de juryleden. Later op de dag zullen nog de openingspleidooien volgen van de advocaten van beide partijen. Het proces neemt naar verwachting een kleine twee weken in beslag. Beide acteurs zeiden volgens Amerikaanse media niks tegen de aanwezige pers toen ze de rechtbank binnenliepen.

Rapp eist een schadevergoeding voor onder andere het toebrengen van emotioneel leed. Hij was destijds een jeugdacteur en zegt dat Spacey hem had uitgenodigd voor een feest in diens appartement in Manhattan. Na afloop zou een dronken Spacey Rapp naar zijn bed hebben gedragen en bovenop hem zijn geklommen. Rapp kon zich naar eigen zeggen loswurmen en vertrok.

De inmiddels 50-jarige Rapp was in 2017 de eerste in een reeks van mannen die de Oscar-winnaar beschuldigde van seksueel wangedrag. Daarna stortte de carrière van de House of Cards-ster ineen. Spacey heeft altijd ontkend mensen seksueel te hebben misbruikt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.