Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

ANP Producties | Bron: ANP
Fort Meyers

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

De precieze omvang van de schade is nog niet bekend, maar volgens Amerikaanse media gaat het waarschijnlijk om tientallen miljarden dollars. Het duurt volgens Biden jaren voordat Florida volledig is herbouwd. De federale overheid zal de staat extra financiële steun bieden bij het opruimen van puin, het uitdelen van voedsel en de noodopvang van burgers.

"Vandaag hebben we één taak: de mensen van Florida geven wat ze nodig hebben om volledig te herstellen", zei Biden. Hij benadrukte dat de inwoners zijn toewijding hebben en die van de Verenigde Staten. Ook vertelde hij dat zoek- en reddingsteams in Florida bij bijna 70.000 huizen hebben aangeklopt en 3800 mensen hebben gered.

Ian kwam vorige week als een orkaan van vierde categorie aan land in Florda. Hele wijken werden verwoest en miljoenen mensen kwamen zonder stroom te zitten. Volgens Amerikaanse media vielen er meer dan honderd doden. De orkaan zwakte flink af voordat die naar de staat South Carolina trok. Eerder had Ian ook al schade aangericht op Cuba.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.