Gratis compost én een worstenbroodje voor inwoners van Gooise Meren

De locatie van Den Ouden aan de Naarderstraatweg in Muiderberg.© Foto Den Ouden

Simone Stevens
Muiderberg

Inwoners van de gemeente Gooise Meren kunnen zaterdag 29 oktober gratis compost afhalen bij Den Ouden Organic aan de Naarderstraatweg 6 in Muiderberg. Het bedrijf wil hiermee (particuliere) inwoners stimuleren om op organische wijze een gezonde en vruchtbare bodem te creëren.

De compostdag is van acht uur ’s ochtends tot twee uur ’s middags. Op het terrein staat een kraam waar gratis koffie en thee verkrijgbaar zijn, met een gratis worstenbroodje voor de liefhebber (zo lang de voorraad strekt). Dat geldt trouwens ook voor de compost: op is op, dus belangstellenden wordt aangeraden om op tijd te komen. Er wordt maximaal een kuub compost - schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval en honderd procent circulair - per huishouden verstrekt. Compostophalers kunnen zich die dag ook laten informeren over duurzame oplossingen en productieprocessen.

Belangstellenden dienen met een legitimatiebewijs aan te kunnen tonen dat ze binnen de gemeente Gooise Meren wonen. De compostactie is niet voor bedrijven. Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die aanhangers kan beladen. Voor het vullen van eigen zakken, emmers of cementkuipen is het handig om zelf een schep mee te nemen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.