Spakenburg is het even kwijt, Vogels verspeelt tot tweemaal toe voorsprong en laat kans op tweede seizoenszege liggen

Vince Gino Dekker kon zijn stempel niet echt drukken op het spel van Spakenburg.© Foto Studio Kastermans

Robert Toret
Bunschoten

Nadat een reeks van zes duels zonder nederlaag zaterdag - thuis tegen Quick Boys (0-4) - al op pijnlijke wijze ten einde kwam, verloor Spakenburg dinsdag voor de tweede keer in vier dagen. Ditmaal was het bezoekende Excelsior Maassluis met 0-1 te sterk.

De nederlaag voor de ploeg van Patrick Loenen was onnodig en kwam bovendien laat tot stand. In blessuretijd was het Pieter Langedijk, die vorig seizoen nog op de loonlijst van IJsselmeervogels stond, die de blauwe zijde van De Westmaat in rouw dompelde.

Vlak daarvoor had Floris van der Linden nog een gigantische kans op de openingstreffer op miraculeuze wijze om zeep geholpen. Op aangeven van invaller Robin Eindhoven schoot de aanvoerder én topscorer van Spakenburg (met zes goals) praktisch staand op de doellijn over. Die misser kwam de thuisploeg dus duur te staan, want in plaats van met de zege aan de haal te gaan, bleven de ’Blauwen’ uiteindelijk zelfs met lege handen achter.

In de negentig minuten ervoor waren er kansen over en weer geweest en halverwege de tweede helft claimden beide ploegen kort achter elkaar een strafschop, maar scheidsrechter Wiersma wilde er in beide gevallen niet aan.

In de slotfase wisselde Loenen om te winnen en bracht hij aanvaller Eindhoven voor verdediger Hero van Lopik. Die ingreep pakte dus bijna succesvol uit, maar in plaats daarvan kreeg Spakenburg in de tegenstoot het deksel op de neus.

Door het tweede opeenvolgende verlies zakten de Spakenburgers op de ranglijst van de tweede divisie af naar de twaalfde plek, met elf punten uit negen wedstrijden. De achterstand op koploper Quick Boys bedraagt al acht punten. Zaterdag gaat Spakenburg op bezoek in Oostzaan, bij hekkensluiter OFC.

IJsselmeervogels

IJsselmeervogels zag op bezoek bij TEC de tweede seizoenszege eveneens uit handen glippen. De ’Rooien’ verspeelden in Tiel tot twee keer toe een voorsprong en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2.

Nadat TEC de eerste speldenprikjes had uitgedeeld, waren het de bezoekers die in de tiende minuut de leiding namen. Vleugelaanvaller Morad el Haddouti trok vanaf de rechterflank naar binnen om de bal vervolgens á la Arjen Robben feilloos in de verre kruising te mikken.

Lang genieten van de voorsprong kon het elftal van de geplaagde Gert Peter de Gunst niet, want de thuisploeg kwam via Adham el Idrissi al snel langszij. Vogels-doelman Jaimy Schaap kreeg nog wel zijn hand tegen het afstandschot van de aanvaller, maar het was onvoldoende om diens inzet te keren: 1-1.

Ditmaal volgde ook het antwoord van de gasten echter snel. Opnieuw was het El Haddouti die zijn ploeg aan de leiding bracht, nu na een fraaie individuele actie. IJsselmeervogels kreeg voor rust nog enkele kansjes om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in. Twintig minuten voor tijd zorgde TEC-middenvelder Bo van Essen wederom voor evenwicht. In de slotfase zocht Vogels naar de winnende. Invaller Jarno Westerman had die op de schoen, maar schoot op aangeven van Kian Visser net voorlangs.

Meer nieuws uit Sport Regionaal