Dichte slagboom bij nieuwe afslag A27 richting Hilversum zorgt voor tranen bij bestuurster op eerste werkdag [update]

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

1 / 6
Sascha de Mon
Hilversum

Een jonge automobiliste en enkele andere medeweggebruikers zijn dinsdagochtend onaangenaam verrast door een dichte slagboom voor de nieuwe busafslag bij knooppunt Eemnes (A27) richting Hilversum en crematorium Laren. Het probleem was dat de navigatie van de bestuurders aangaf dat die route een ’gewone’ afslag zou zijn. Dit is inmiddels verholpen met een software-update.

De vrouw was op weg naar haar eerste werkdag bij een nieuwe werkgever in Hilversum en was nog niet bekend met de nieuwe verkeerssituatie. De TomTom navigatie van de bestuurster en de andere automobilisten gaven aan dat de vernieuwde weg vanaf knooppunt Eemnes dé nieuwe afslag naar Hilversum was.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman Fotografie

Deze busbaan is echter aangelegd voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) door het Gooi naar onder meer het centrum van Hilversum en is officieel nog niet in gebruik. Omdat de slagboom bij de afslag niet omhoog gaat zonder code, konden de bestuurders geen kant op. Achteruit terug de A27 oprijden zou levensgevaarlijk zijn.

Nadat iemand de politie had gealarmeerd kwam een weginspecteur van Rijkswaterstaat ter plaatse. Deze regelde dat de rechterbaan richting Utrecht op de A27 rood werd afgekruist en dat de opgesloten bestuurders achteruitrijdend via de busbaan weer op de A27 konden komen.

Juist op dat moment net een ambulance aanrijden, waarvan de bestuurder wél over de code beschikte. Hierdoor konden de onfortuinlijke automobilisten toch doorrijden.

De slagboom is meteen weggehaald, zodat voorlopig niemand zich meer kan vastrijden.

© Caspar Huurdeman Fotografie

De slagboom is direct weggehaald.© Foto Caspar Huurdeman Fotografie

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.