Eemdijk druipt gefrustreerd af in Friesland na zeperd bij angstgegner: ’Deze ploeg ligt ons gewoon niet’

Willem Romp verwachtte op voorhand al een lastige middag voor zijn ploeg in en tegen Buitenpost.© Archieffoto

Buitenpost

Eemdijk is weer (gedeeld) koploper af. De ’Diekers’ leden bij Buitenpost een 1-0 nederlaag. Dat leverde de nodige frustraties op. ,,Deze ploeg ligt ons gewoon niet.”

Eigenlijk wist trainer Willem Romp vooraf al dat het een vervelende middag voor zijn ploeg zou gaan worden. ,,De afgelopen twee seizoenen ging het ook steeds heel moeizaam tegen ze. Buitenpost heeft een heel stugge ploeg en levert veel energie.”

Wanneer je dan als Eemdijk zijnde ook nog eens al na negen minuten op achterstand komt, wordt het helemaal een zware middag. ,,Na de 1-0 begonnen ze meteen met tijdrekken’’, baalde Romp. ,,Je weet dat ze dat gaan doen, maar we hebben dat zelf ook veroorzaakt.”

Daarmee doelde de Utrechter op de manier waarop de thuisploeg de score opende. Na een corner bleef de bal liggen en kon doeltreffend binnengeschoten worden door Youri Sletering. ,,We hebben uitvoerig besproken wat de afspraken zijn bij corners en dan staan we toch niet op te letten.”

Pas na rust ging het bij Eemdijk beter draaien en kreeg het ook een paar kansen. De beste was voor Jesper van Dalen. De linkspoot sloot een fraaie dribbel af met een schot tegen de paal. Ook al was er toen nog genoeg speeltijd, Romp wist op dat moment genoeg. ,,Als je zulke kansen niet weet te benutten, dan zie je de moed wegzakken. In de rust ben ik flink tekeergegaan, maar na afloop niet. In de tweede helft hebben we ons goed herpakt. Daarvoor heb ik de jongens ook een compliment gegeven. Toch plaats ik deze nederlaag in de categorie ’onnodig’.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal