Luuk, Jesse, Lars, Stijn, Samuel; er zijn zoveel Van Huisstedes in het Bussumse voetbal actief. Lars (19) van BFC legt de familieverbanden uit

Bussum

Bij BFC lijkt Lars van Huisstede dit seizoen door te breken. Mogelijk krijgt de negentienjarige aanvaller vandaag zijn eerste basisplaats, uit bij Buitenboys. Daarmee is de geboren Kortenhoever de zoveelste Van Huisstede in een eerste elftal in de regio. Hoe liggen die onderlinge familieverbanden nu precies?

Buitenboys-BFC

„Dit wordt mijn derde seizoen bij BFC. Eerst speelde ik een jaar in de JO19. Vorig seizoen was het voor mij een mix tussen de JO23 en de selectie en ging ik tussendoor nog een half jaar naar Spanje. Nu zit ik volledig bij het eerste. Het is een leuk en goed team dat weer bovenin mee wil gaan doen. Ik krijg steeds meer minuten en denk dat ik een vaste waarde kan worden. Van Buitenboys weet ik slechts dat die ploeg kampioen in de derde klasse werd. Het wordt niet makkelijk, maar we gaan er met 0-2 overheen. Bij BFC ben ik trouwens ook niet de enige Van Huisstede. In de JO17-1 speelt mijn neefje Samuel. Hij doet het centraal achterin erg goed in dat team.’’

De Bataven-SDO

„Bij SDO spelen mijn neven Luuk en Jesse, zij zijn broers van elkaar. Ook zijn ze de halfbroers van Samuel. Die drie hebben dezelfde vader. Twee weken terug speelden we nog tegen SDO in de beker. Jesse was geblesseerd en Luuk werd net gewisseld toen ik erin kwam. Dat was jammer. We kennen elkaar goed, maar zien elkaar niet heel veel hoor. Zij zijn wat ouder dan ik en ik ga nu het studentenleven in, met mijn studie accountancy. SDO is gedegradeerd en ik had tegen ons eigenlijk meer van die ploeg verwacht. Tegen De Bataven zijn ze verplicht om te winnen. Dat gaat ook gebeuren, met 2-3.”

BVV’31-’s-Graveland

„Voor BFC speelde ik bij ’s-Graveland en de band met die club is nog altijd warm. In mijn laatste jaar schoof ik vervroegd door naar JO19-1. Daar speelde ik samen met Twan Roorda, onder zijn vader Leon, die nu coach van het eerste is. Die familie zie ik buiten het voetbal om veel. De laatste twee jaar speelde ik ook samen met mijn broer Stijn. Die heeft het voetbal dit seizoen op een lager pitje gezet, omdat hij bij een studentenvereniging is gegaan. Erg zonde, want hij is een heel goede middenvelder. Dat zeg ik niet omdat ik zijn broertje ben hoor, haha. Mijn hele familie, inclusief Stijn en mijn ouders, is geboren in Nederhorst den Berg. Ik ben de enige geboren Kortenhoever, een buitenbeetje haha. Ik weet niet of ’s-Graveland nog zo’n goed seizoen als afgelopen jaar kan neerzetten. Ze zijn slecht begonnen, met 5-1 verlies, maar zetten dat nu recht. Het wordt 1-4.”

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Lars van Huisstede van BFC.

Meer nieuws uit Sport Regionaal