Stadsgesprek op komst in Hilversum ‘Wonen in een huis van gras. Droom of realiteit?’

’Circulair en duurzaam bouwen en wonen.’© foto pr

Eddie de Paepe
Hilversum

Hilversum100 en het Dudok Architectuur Centrum houden donderdag 6 oktober een stadsgesprek ’vol inspiratie en uitdaging’ over circulair en duurzaam bouwen en wonen.

Tijdens de bijeenkomst komen vragen aan bod als: Wonen in een huis van gras. Droom of realiteit? Wat maakt een stad fijn om te wonen en hoe gaat dit samen met circulair leven? Welke mooie voorbeelden van verduurzaming van monumenten zijn al gerealiseerd? Wat brengt de toekomst van circulair bouwen ons en wat zijn de kansen voor nieuwe materialen en hergebruik van bestaande middelen.

De organisatoren beloven geen gesprek over energie en kosten, maar een gesprek dat iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming, energie geeft met nieuwe ideeën, materialen en een nieuwe aanpak.

Toekomst

,,We kijken naar de historie, maar zeker ook naar de toekomst”, licht Luuc Jonker, directeur Dudok Architectuur Centrum, toe. ,,We bespreken hoe duurzaam monumenten zijn en we laten een aantal inspirerende Hilversumse voorbeelden zien. Ook praten we over de materialen van de toekomst. Welke ontwikkelingen zien we hier voor zowel het exterieur als voor het interieur.”

Naast een inleiding over duurzaam monumentenbeheer door Friederike Hensch van de gemeente Hilversum, legt Klaske Postma van Regeneration Design uit hoe bouwmateriaal van bermgras gemaakt kan worden. Monique Dikhout, van Nowaste Decoration, licht vervolgens toe hoe door het transformeren van interieurmaterialen deze een tweede leven krijgen. Tot slot laat duurzaam ondernemer Daan van Alkemade een voorbeeld zien van hoe bouwmaterialen een tweede leven kunnen krijgen.

Het Stadsgesprek begint om zeven uur ’s avonds in de Burgerzaal van het raadhuis. Iedereen met interesse in nieuwe ideeën rond verduurzaming, is van harte uitgenodigd om te komen en mee te praten. Meer informatie en aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.