Gratis fitheidstest voor 50-plussers in Hilversum en Wijdemeren

Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur.© foto gemeente hilversum

Eddie de Paepe
Hilversum,Wijdemeren

50-Plussers in Hilversum en Wijdemeren kunnen in oktober en november een gratis Fitheidstest doen. Die wordt aangeboden door beide gemeenten en Team Sportservice ’t Gooi.

De test is onder meer bedoeld voor mensen die meer inzicht in hun eigen gezondheid willen krijgen, weinig actief zijn en meer willen bewegen, en zich vitaler en fitter willen voelen. Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Ook kan sport en bewegen psychische klachten verlichten, heeft het een positief effect op dementie en kan het eenzaamheid tegengaan.

Tijdens de Fitheidstest worden diverse oefeningen uitgevoerd, onder meer voor balans, lenigheid en snelheid. Ook wordt de bloeddruk gemeten. Het doel van de test is om inwoners inzicht te bieden in hun fitheid en de beweegmogelijkheden in de wijk.

Huisartsen

De Fitheidstesten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice ‘t Gooi in opdracht van de gemeentes Hilversum en Wijdemeren en in samenwerking met lokale huisartsen en fysiotherapeuten. De test is ontwikkeld voor inwoners tussen de 50 en 84 jaar die gemiddeld minder dan 150 minuten per week actief bewegen of sporten. Ook mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen meedoen.

De Fitheidstesten vinden plaats op de volgende plekken en zaterdagen: 8 oktober in Sporthal de Fuik in Kortenhoef en Sporthal Eikenrode in Loosdrecht; 15 oktober in De Bergplaats in Nederhorst den Berg, 29 oktober in Wijkcentrum St. Joseph in Hilversum, 5 november in Wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum, 12 november in Wijkcentrum de Koepel in Hilversum. Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur. Aanmelden vooraf is verplicht via jouw.teamsportservice.nl/gooi (meer info: buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Biko Blommestein, bblommestein@teamsportservice.nl of 06-33198510).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.