Beatrix keert terug naar paleis Soestdijk, al is het maar voor even; Koninklijke ontvangst voor deelnemers wandeltocht Het Oranjepad

Tijdens een vorige editie van Het Oranjepad.© foto pr / frank van beek

Eric Lorier
Soestdijk

Prinses Beatrix keert zaterdag 8 oktober terug naar paleis Soestdijk, al is het maar voor even. De oud-koningin staat dan bij haar ouderlijk huis om deelnemers aan de derde editie van wandeltocht Het Oranjepad bij de finish te onthalen. Het Oranjepad is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Voor wie ook feestelijk én vorstelijk door de prinses wil worden onthaald bij de finish in de paleistuin, die kans is er dus nog. Er is namelijk nog een aantal startbewijzen beschikbaar. Aanmelden voor Het Oranjepad kan via www.hetoranjepad.nl.

Het Oranjepad wordt door de organisatie omschreven als een ’koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk’. Er doen duizend mensen mee.

Tijdens de wandeling krijgt de deelnemers een uniek kijkje in het leven van de Oranjes en van prinses Beatrix, die al sinds 1957 beschermvrouwe is van het naar haar vernoemde fonds dat geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Oranjepad is voor iedereen toegankelijk, ook voor rolstoelers. Er zijn wandelingen van 5, 10 en 20 kilometer. Daarnaast is er nog een ’rondje door de paleistuin’, een mogelijkheid om vanuit huis te wandelen én een flinke wandeling van liefst 40 kilometer.

Alle wandelafstanden komen samen in de voortuin van paleis Soestdijk voor een feestelijke oranje-afsluiting, met een hapje, drankje en optredens. En een koninklijke ontvangst door de prinses.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.