Een aanvankelijk wat ’onderdanig’ Laren gooit op tijd schroom van zich af en verrast met winst op Oranje-Rood

Vreugde© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARK

Maxime Wegman
Laren

,,Ik ben eigenlijk wel verrast door de prestatie die we geleverd hebben”, sprak Laren-coach Steven van Tijn na de 4-1 zege van zijn ploeg op Oranje-Rood. ,,Ik had niet verwacht dat we al zo snel in staat zouden zijn om echt mee te kunnen met de topploegen in de competitie.”

Oranje-Rood degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse en die status leek Laren in het begin van de wedstrijd te overweldigen: ,,De eerste acht minuten speelden we een beetje onderdanig”, zag Van Tijn.

Hierdoor kon Janneke van de Venne via een strafcorner Oranje-Rood op een 0-1 voorsprong zetten. Dit tegendoelpunt bleek de Gooise ploeg nodig te hebben, want vanaf dat punt begon Laren beter te spelen: ,,We gooiden de schroom van ons af en zijn met wat meer durf gaan spelen, waardoor we ook meer grip kregen op de wedstrijd. We moesten ons ervan bewust zijn dat een tegenstander al verder kan zijn dan wij, maar dat we niet onderdanig gaan spelen, want anders krijg je nooit competitiviteit op het veld.”

Nog in het eerste kwart wist Fleur Snijders de gelijkmaker binnen te werken en in het tweede kwart kwam de thuisploeg dankzij Annabel Butler op voorsprong. Na de rust tilde Grace Huberts de score zelfs naar 3-1.

Ondanks die comfortabele marge was het gevaar voor Laren nog niet geweken. Van Tijn: ,,Er was een aantal momenten dat Oranje-Rood de druk echt opvoerde en wij zochten naar een manier om de rust te bewaren en te blijven spelen zoals we graag willen spelen.’’

Met name in het laatste kwart kreeg Oranje-Rood via strafcorners meerdere kansen om de achterstand in te lopen, maar geen enkele werd benut. Uiteindelijk bepaalde Fleur Snijders in de laatste minuut de eindstand.

Hoe trots hij ook is, Van Tijn blijft nuchter: ,,Het zijn ’gewoon’ drie punten en volgende week moeten we ook ’gewoon’ weer aan de bak om de volgende te verzamelen.”

Promotieklasse:

Huizen-Leonidas 2-2. Doelpunten Huizen: Van Arendonk (2).

Overgangsklasse B:

Gooische-Nijmegen 1- 4. Doelpunt Gooische: Van Boxel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal