TASS: Integratieprocedure bevrijde gebieden op 30 september

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

De integratie van de door Rusland gecontroleerde Oekraïense gebieden Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja wordt vermoedelijk eind deze maand doorgevoerd. Dat heeft het staatspersbureau TASS zaterdag te horen gekregen van een bron in de Doema, het Russische parlement.

Volgens de zegsman kan gezien de voorlopige resultaten van de volksraadplegingen die gaande zijn de officiële toetreding van de desbetreffende regio's tot de Russische Federatie op 30 september plaatsvinden. De kans is groot dat president Vladimir Poetin daarbij een prominente rol zal spelen.

Eerder meldde TASS al dat het rapport over de aansluiting van de "bevrijde gebieden" op 28 september wordt voorgelegd aan het parlement. De behandeling en goedkeuring staan een dag later op de agenda.

Doorgestoken kaart

De westerse landen en Oekraïne betitelen de referenda steevast als falsificaties en volkomen doorgestoken kaart, slechts bedoeld om tot annexatie over te gaan en het nieuwe territorium met alle middelen te verdedigen. Er kan tot dinsdag worden gestemd.

Moskou beweerde dat de inlijving van de Krim in 2014 gesteund werd door ongeveer 97 procent van de kiesgerechtigden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.