Bussumer zit vast voor grootschalige productie en handel in drugs. Volgens justitie gaat de verkoop gewoon door vanuit zijn cel

Jurgen Swart
Bussum

De 24-jarige E. de B. uit Bussum handelt in drugs vanuit de gevangenis. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. De B. moest in de rechtbank in Utrecht verschijnen voor de eerste zitting in zijn strafzaak.

Op 14 juni werd De B. opgepakt. Hij wordt verdacht van witwassen van 1,5 miljoen euro en 7 bitcoins in Hilversum en Bussum. Ook was de verdachte in het bezit van Rolexhorloges, een VW Golf en een Audi Q2.

De politie vond ook cocaïne, methamfetamine en hennep. De Bussumer zou daarnaast betrokken zijn bij de productie van 65.0000 xtc pillen en de verkoop van 400 liter MDMA.

Sinds zijn arrestatie zit hij vast. Hij is eerder veroordeeld. Zijn advocaat vroeg toch om De B. vrij te laten uit voorarrest om persoonlijke redenen. Die drugshandel vanuit de gevangenis, is nog niet bewezen, vond de advocaat..

Het OM voelde daar niets voor. Hij is nu al aan het recidiveren vanuit zijn cel. Hij gebruikt volgens de politie een smartphone om in drugs te handelen vanuit de gevangenis. De B. zei zelf dat hij vrij wil komen omdat hij met zijn school aan de slag wil.

De rechtbank zag geen reden om De B. vrij te laten. Er is een serieuze verdenking dat deze verdachte vanuit zijn cel in drugs handelt. Hij blijft in ieder geval in de cel tot de volgende zitting in zijn strafzaak. Die gaat verder op 12 december met een regiezitting.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.