Huizer koor Deo Juvante viert 70ste verjaardag met concert in Grote Kerk Naarden

Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen.© Eigen foto

Marjolein Vos
Huizen

De Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen bestaat zeventig jaar. Dit wordt op zaterdag 8 oktober gevierd met een concert in de Grote Kerk van Naarden.

De organisatie belooft tijdens het jubileumoptreden met verschillende koren (naast Deo Juvante is ook het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor van de partij) en verschillende musici (een strijkorkest, enkele blazers, orgel en piano) een afwisselend repertoire ten gehore te gaan brengen. De muzikale leiding is in handen van dirigent Hugo van der Meij.

Koortje

Deo Juvante wordt opgericht in 1951. Het is dan nog een koortje dat voornamelijk in actie komt ter ondersteuning van evangelisatiediensten op camping Parrewijn in Huizen. Geleidelijk aan groeit het koor uit tot een koor met landelijke bekendheid. Er volgen grote optredens in aansprekende muziekpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli/Vredenburg en de Utrechtse Dom zijn geen uitzondering. Ook maakt het koor reizen en zingt in de Dom van Keulen, Trier en de Stephanskirche van Wenen. Jubileumconcerten worden meerdere malen in de Grote Kerk van Naarden uitgevoerd. Naast optredens in verpleeghuizen en tijdens zangdiensten verzorgt het koor jaarlijks kerst- en paasconcerten. Jarenlang wordt het koor geleid door dirigent Bert Moll, die in 2017 na veertig jaar afscheid neemt van ’zijn kindje’, zoals hij het koor in een interview in deze krant omschrijft. Sinds 2019 staat Deo Juvante onder leiding van Hugo van der Meij. Het koor telt momenteel 85 leden.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert van het 70-jarige koor Deo Juvante is zaterdag 8 oktober om 20 uur in de Grote Kerk, Marktstraat 13 in Naarden. Kerk open om 19.30 uur. Een kaartje kost 20 euro, te bestellen via www.deojuvante.nl, of telefonisch via 035-5262712 of via Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond van 8 oktober in de kerk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.