Soest start campagne voor energiebesparing in woningen uit jaren 70 en 80; Vaak slecht geïsoleerd, dus veel winst te behalen

© Archieffoto

Eric Lorier
Soest

De gemeente Soest start een energiebesparingscampagne voor woningen uit de jaren 70 en 80. Woningen uit deze periode zijn bij de bouw maar beperkt geïsoleerd en dit betekent volgens Soest dat er dus kansen liggen om de woning met extra isolatie een stuk energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Het verduurzamen van woningen is door de stijgende energieprijzen interessanter dan ooit, stelt de gemeente Soest. Er is daarom door de gemeente in samenwerking met Energie Actief Soest, Soester Energiecoöperatie en het gemeentelijk energieloket een campagne opgezet voor bezitters van woningen uit de jaren 70 en 80.

Bewoners van dergelijke woningen kunnen deelnemen aan één van de twee online informatieavonden op woensdag 5 of donderdag 6 oktober van half acht tot half negen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/7080-soest. Een adviseur van het energieloket legt tijdens de online informatieavond uit hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met subsidies en collectieve inkoopacties. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen via een live chat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.