De brandweer van Soest en Soesterberg bestaat honderd jaar en dat vieren ze, helaas | cartoon Muntjewerf

© Tekening Frank Muntjewerf

Wim Wegman, tekening Frank Muntjewerf

Er zijn van die dingen waarvan je denkt: ’Hartstikke leuk, geweldig bedacht, maar toch... misschien niet helemaal een goed idee’.

Een voorbeeld: een groot verjaardagsfeest geven in een fijne feestzaal zonder tv-schermen, net op de dag dat het Nederlands Elftal -laten we eens optimistisch zijn- de WK-finale speelt, is zoiets. Normaal gesproken supergezellig, maar hou er deze keer rekening mee dat de opkomst misschien wat tegenvalt.

Een buurtbarbecue organiseren terwijl de weerkundigen al twee weken met wit weggetrokken gezichten waarschuwen voor een horror-najaarsstorm des dood, is een ander voorbeeld. Al branden de kooltjes dan natuurlijk wel goed door en waait de rook lekker uit.

De brandweer van Soest en Soesterberg een bijzonder cadeau geven voor het honderdjarig bestaan, is ook een leuk idee. Die lui zorgen er immers al een eeuw lang dat de dorpen niet bij het minste of geringste tot de grond toe afbranden. Best een prestatie en daar mag je ze wel een lekkere traktatie voor geven. Niet een rondje gevulde koeken en een rondo, willen we maar zeggen.

Maar het speciale, naar de oude nevelspuit vernoemde biertje waar ze nu mee zijn gekomen... Hartstikke leuk, geweldig bedacht, maar doe tijdens de korpsavonden in hemelsnaam alle kaarsen uit in het dorp, trek overal de stekkers uit en verstop alle lucifers. En mocht het toch nog mis gaan, bel Baarn!

Tekening Frank Muntjewerf

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.