Tien woningen voor starters op binnenterrein Silenestraat in Hilversum. ’Kleine huisjes’ in hofje te koop voor 330.000 en 350.000 euro

Artist impression van het blokje ’urban homes’.© illustratie IRVA Architecten

Eddie de Paepe
Hilversum

De eigenaar van een binnenterrein aan de Silenestraat in Hilversum wil in oktober/november beginnen met de bouw van tien kleine starterswoningen (circa 50 m2) op die plek. De prijs varieert van 329.900 euro voor een middenwoning tot 349.900 euro voor een hoekwoning.

De woningen komen in de plaats van enkele bedrijfs- en opslagruimten en garages. Het project bestaat uit twee hoekwoningen en acht middenwoningen. Iedere woning krijgt een tuin/terras en één parkeerplaats.

Er bestaat een mogelijkheid om voor 12.900 euro een extra parkeerplaats te kopen. Verder is er een gezamenlijke tuin en fietsenberging.

De woningen zijn volledig gasloos, beschikken over zonnepanelen en een warmtepomp, en zijn voorzien van vloerverwarming. Ze worden uitgerust met een standaard badkamer. De bouw neemt een jaar in beslag.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Het bouwterrein vanuit de lucht.© foto Cyclomedia

Bovenaanzicht.© illustratie IRVA Architecten

Urban homes

De woningen zijn ontworpen door IRVA Architecten uit Utrecht, dat spreekt van ’een bijzonder blokje urban homes’. ,,Volgens het bestemmingsplan is wonen toegestaan mits de woningen het woongenot van de aanwezige woningen niet zou verminderen”, meldt het bureau. ,,Het ontwerp van de huisjes is hier dan ook op afgestemd.”

Zo zijn er geen ramen op de verdieping met het oog op de privacy van de buren. ,,Ook is de kapvorm afgeschuind voor zo min mogelijk schaduwvorming richtingen de aanwezige tuinen. De kleine huisjes zijn daarnaast ontworpen als een nieuwe vorm van de hofjeswoning, waarbij voorzieningen als de grote tuin worden gedeeld.”

IRVA Archtecten was al eerder actief in onze regio. Zo tekende het bureau voor het ontwerp van het woningproject Kleine Heren in de Herenstraat in Hilversum, een villa en een vakantiehuis in Loosdrecht, en twee villa’s in Groenekan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.