Goois Lyceum in Bussum viert 111-jarig bestaan met reünie voor oud-leerlingen en oud-collega’s

Simone Stevens
Bussum

Het Goois Lyceum in Bussum viert zaterdag 1 oktober het 111-jarig bestaan met een grote reünie voor oud-leerlingen en oud-collega’s.

,,Bij het 110-jarig bestaan zaten we nog midden in de coronatijd, dus dat was niet zo leuk’’, zegt Collin de Bruin, organisator en leraar Beeldend en CKV van de Bussumse middelbare school aan de Vossiuslaan. ,,En 111 is eigenlijk wel een heel mooi getal, vonden we, dus vieren we het gewoon nu.’’ Met de collega’s is al een feestje gevierd, en de huidige leerlingen komen nog aan de beurt.

Inmiddels hebben zich al vijfhonderd oud-leerlingen en oud-collega’s aangemeld voor de reünie. De Bruin verwacht in totaal op zeshonderd uit te komen. ,,Best een groot aantal.’’ Volgens De Bruin zijn de jaren vijftig en zestig goed vertegenwoordigd, mensen die nu dus in de tachtig en ouder zijn.

Het programma van de reünie - die om elf uur ’s ochtends begint en om vijf uur ’s middags eindigt - bevat bekende onderdelen als een lesje volgen van een (oud-)collega en met jaargenoten een klassenfoto maken. Tussendoor is er een goochelaar en loopt er iemand rond die smartlappen zingt met het publiek. Ook is er een tentoonstelling met oude foto’s ingericht. Om vier uur is er een borrel.

Inschrijven kan via de website https://gsf.nl/mijngooislyceum/reunie-goois-lyceum-111-jaar/

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.