Herhaling van schietincident in Hilversumse Meent niet uitgesloten. Burgemeester sluit woning voor twee weken. Bewoners elders ondergebracht

De politie vond vijf kogelhulzen bij de woning aan de Zeggemeent nummer 8 in Hilversum.© Mizzle Media

Susanne van Velzen
Hilversum

De woning aan de Zeggemeent die dinsdagnacht werd beschoten is door de Hilversumse burgemeester Gerhard van den Top voor twee weken gesloten. Hij sluit niet uit dat herhaling van het voorval plaatsvindt en heeft daarom besloten om het huis te verzegelen.

Rond drie uur die nacht werd de buurt in de Hilversumse Meent opgeschrikt door het geluid van schoten. Bij de politie kwam rond die tijd een melding binnen dat er bij een woning in Hilversumse Meent geschoten was. Het ging om een woning aan de Zeggemeent nummer 8. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er meerdere keren op de woning geschoten is. Er werden volgens de politie vijf kogelhulzen aangetroffen. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij het schietincident. Het gaat om een tussenwoning op een woonerf. Andere huizen zijn niet beschoten.

Omwonenden

De politie kan nog niet zeggen waarom de woning beschoten is. ’De ernstige vrees voor wanordelijkheden en nieuwe verstoring van de openbare orde heeft het noodzakelijk gemaakt om direct in te grijpen met deze maatregel. Er kan namelijk niet worden uitgesloten dat opnieuw een soortgelijk voorval zal plaatsvinden. Met deze maatregel beoog ik de bewoners en de omwonenden te beschermen tegen een nieuw geweldsincident op die locatie’, zo luidt de mededeling van burgemeester Van den Top aan de gemeenteraad.

Alle bewoners hebben volgens de brief dinsdag de woning verlaten en zijn elders ondergebracht. Binnen de periode van veertien dagen wordt een vervolgbeslissing genomen over de sluiting van de woning. Ook de woningcorporatie is betrokken bij eventuele verdere maatregelen en de bewoners worden geïnformeerd over de stand van het onderzoek en of en wanneer zij weer gebruik van hun woning kunnen maken.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden van de schietpartij.

Lees ook: Woning beschoten in Hilversum, vijf kogelhulzen op straat

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.