Linda de Mol is niet meer samen met Jeroen Rietbergen na The Voice Of Holland-rel

ANP
HILVERSUM

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen hebben geen relatie meer met elkaar. De Mol stelt dat in de dinsdag verschenen editorial van de nieuwe editie van haar blad LINDA. Ze had de relatie al verbroken nadat naar buiten was gekomen dat Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Maar de afgelopen tijd werd gespeculeerd dat zij en Rietbergen misschien weer samen zouden zijn.

In de editorial staat: „Voor iedereen in de media die er zo vreselijk druk mee is: nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar. We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is. Ik hoop dat dat mag.”

In het stuk gaat De Mol ook in op beschuldigingen die in de media werden geuit en waarin gesteld werd dat zij op de hoogte was van het gedrag van Rietbergen bij The Voice. De Mol benadrukt dat dat niet waar is. Pas op de avond na het uitkomen van de aflevering van het onlineprogramma BOOS over The Voice, bracht haar broer John de Mol haar op de hoogte, schrijft ze.

Ze meldt ook dat zij en haar (nu) ex wel net een relatiecrisis achter de rug hadden, omdat ze niet lang daarvoor had ontdekt dat Rietbergen via Instagram flirtte met een vrouw. „Let wel: flirtte. En niet met iemand van The Voice. Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.”

Na het verschijnen van BOOS is Rietbergen direct uit huis vertrokken en is hij in de Verenigde Staten naar een kliniek gegaan. „Jeroen realiseerde zich dat hij alles had kapotgemaakt en was kwijtgeraakt, dat het geen ’ingesleten patroon’ was maar een serieuze verslaving, vertrok naar een zware rehab in Amerika om zijn gedrag te veranderen en liet mij achter in de puinhopen”, schrijft Linda. Daarna spraken ze elkaar maandenlang niet.

Lees ook: Linda de Mol: ’Ik heb besloten helemaal niets meer te zeggen’

Lees ook: Linda de Mol heeft haar relatie met Jeroen Rietbergen verbroken. ’Ik zit in een verschrikkelijke nachtmerrie’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.