Hilversumse burgemeester legt demonstratie bij Media Park aan banden [update]

De boodschap van de burgemeester.© foto Eddie de Paepe

Eddie de Paepe
Hilversum

De Hilversumse burgemeester Gerhard van den Top heeft voorzorgen genomen om een mogelijke demonstratie, dinsdag op of bij het Media Park, aan strenge banden te leggen. ’s Ochtends liet geen enkele demonstrant zich zien. Of het moesten de inzittenden van twee personenauto’s zijn, die een paar rondjes op de Joost den Draaijer-rotonde maakten met een omgekeerde vlag aan een stok uit het raam gestoken. Later stelde een tiental demonstranten zich binnen de dranghekken op.

Van den Top is door de politie gewaarschuwd dat er in de afgelopen dag oproepen circuleerden om op Prinsjesdag naar Hilversum te komen om ’zo dicht mogelijk bij het Media Park’ te demonstreren tegen het regeringsbeleid.

,,Het is onduidelijk hoeveel demonstranten verwacht worden en tussen welke tijden men wil demonstreren”, aldus de burgemeester.

Er is opgeroepen om zoveel mogelijk omgekeerde vlaggen op het Media Park op te gaan hangen. Uit informatierapporten van de politie blijkt dat ook is opgeroepen om hard in Den Haag te gaan demonstreren.

Daarbij worden termen gebruikt als: ’Verdeel en heers’ en ’burgerlijk ongehoorzaam’. ,,Er wordt niet gesproken over een eigen ordedienst, maar er wordt juist opgeroepen om zoveel als mogelijk ongeorganiseerd te werk te gaan.”

(Tekst gaat door onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omdat er geen organisatoren bekend zijn en er dus geen afspraken gemaakt konden worden over een ordentelijke verloop van de demonstratie, heeft Van den Top een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Dit ’om te voorkomen dat de doorstroming van het verkeer gehinderd wordt en/of om wanordelijkheden te voorkomen’.

Het Media Park is verboden toegang voor eventuele demonstranten. Ze zijn alleen ’welkom’ op het plein voor Beeld en Geluid aan de Sumatralaan, tussen tien uur dinsdagochtend en twee uur dinsdagmiddag. En met niet meer dan 150 mensen. In- en uitgangen van gebouwen mogen niet worden geblokkeerd.

Verboden zijn vuur, vuurwerk, fakkels of soortgelijke voorwerpen, gezichtsbedekkende kleding/voorwerpen, spandoeken met harde voorwerpen die als wapen kunnen dienen en verder alles wat strafbaar, beledigend of opruiend is.

Hier mag gedemonstreerd worden.© foto gemeente Hilversum

Het (nog?) lege plein voor Beeld en Geluid.© foto Eddie de Paepe

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.