Topoverleg tussen kabinet en coalitie over energierekening

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Een deel van het kabinet overlegt zondagmiddag met de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door De Telegraaf.

Op het ministerie van Financiën praten onder meer minister Sigrid Kaag (Financiën) en Marnix van Rij (Fiscaliteit) met de coalitie over maatregelen tegen de stijgende energierekeningen. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voert al overleg met energiebedrijven over een mogelijk prijsplafond.

De Tweede Kamer voerde afgelopen week de druk op het kabinet al flink op om alsnog met een ingreep te komen voor het najaar. Dat moet ervoor zorgen dat mensen hun energierekeningen kunnen betalen.

Niemand mag worden afgesloten

Jetten erkende dat de energiecrisis "keihard inslaat bij mensen thuis en bij ondernemers". Hij beloofde de Kamer zijn best te blijven doen en "alles eruit te persen" om te kijken "wat er boven dat forse pakket voor 2023 mogelijk is" voor het najaar.

De minister zei afgelopen woensdag dat niemand deze winter mag worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen. Niet alleen de huishoudens hebben last van de hoge energieprijzen. Ook het bedrijfsleven, de cultuur- en de non profitsector klagen daarover.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.