Ajax gaat niet in op nieuwe beschuldigingen aan adres Overmars

© ANP

ANP
AMSTERDAM

Ajax wil niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen van drie oud-voetbalsters van de club dat Marc Overmars zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij speelsters van de vrouwenploeg. Een woordvoerder verwijst naar een persbericht over het vertrek van de directeur voetbalzaken.

Daarin staat dat Overmars begin februari is vertrokken vanwege grensoverschrijdend gedrag naar meerdere vrouwelijke collega’s. Ajax gaat voorlopig niet in op vragen over individuele vrouwen. Voor zover bekend hebben de oud-voetbalsters geen aangifte tegen Overmars gedaan.

Drie oud-speelsters van Ajax vertellen in Het Parool over hun ervaringen met Overmars. Ze willen anoniem blijven. Overmars zou een speelster hebben betast in de fysioruimte op de massagetafel in afwezigheid van nog een speelster. „Hij deed het af als grap, maar zo werd dat niet beleefd”, vertellen twee oud-voetbalsters.

Overmars zou vaker zijn langsgekomen in de fysioruimte, die geldt als veilige plek waar ook de trainer niet ongevraagd binnenkomt omdat vrouwen zonder shirt of broek op de massagetafel kunnen liggen. Een andere oud-speelster zegt: „Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren.”

Eerder deze zomer vertelde Daphne Koster, de manager van het vrouwenelftal van Ajax, al in een documentaire dat voetbalsters van Ajax moeite hadden om het gedrag van Overmars aan te kaarten. „Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de technisch directeur en je kunt het niet hardmaken. Het zijn verhalen”, zei ze.

Overmars werkt inmiddels als technisch directeur bij Royal Antwerp FC.

Lees ook: Marc Overmars is nu toch bereid om sorry te zeggen in België

Lees ook: Nu zijn vriend Overmars zichzelf de das heeft omgedaan met gedrag dat zelfs niet op middelbare scholen als normaal wordt beschouwd, staat Ten Hag voor een dilemma | Column Henk Spaan

Meer nieuws uit Ajax