Ajax mist geblesseerde Sánchez tegen AZ, Ihattaren traint nog steeds individueel

© AFP/LINDSEY PARNABY

ANP
AMSTERDAM

Jorge Sánchez mist zondag de uitwedstrijd van Ajax tegen AZ. De rechtsback uit Mexico heeft dinsdag een een knieblessure opgelopen tijdens het verloren uitduel met Liverpool (2-1) in de Champions League. Ook voor de geblesseerde Francisco Conceição komt de ontmoeting in Alkmaar nog te vroeg.

Owen Wijndal is wel hersteld van een enkelblessure die hem de afgelopen weken aan de kant hield. De linksback heeft vrijdag volledig meegetraind. Trainer Alfred Schreuder beslist zaterdag of hij hem opneemt in zijn selectie voor het uitduel met zijn oude club uit Alkmaar.

Ajax is na zes duels nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. Ook AZ is nog ongeslagen met vier overwinningen en twee gelijke spelen. „Ze hebben er met die jongen van RKC een goede aanvaller bijgekregen”, doelde Schreuder op Jens Odgaard. „AZ is nog steeds een goed voetballende ploeg, al spelen ze soms wel iets directer. Wij gaan van onze eigen kracht uit maar kijken ook weer naar de tegenstander.”

Schreuder bekeek in de aanloop naar het duel met AZ samen met zijn spelers naar beelden van het duel met Liverpool. „Laat ik voorop stellen dat het geen schande is om van Liverpool te verliezen”, zei hij. „Maar zij waren top en wij niet. Het was een hele intense wedstrijd maar wij hadden vooral beter vrij moeten lopen. Die keren dat we dat wel deden lagen er ook mogelijkheden.”

Ihattaren

Schreuder weet niet of en zo ja wanneer Mohamed Ihattaren terugkeert in de selectie van Ajax. De 20-jarige voetballer uit Utrecht volgt een individueel trainingsprogramma bij zijn club uit Amsterdam. „Ze zouden mij informeren als hij weer helemaal fit is”, zei Schreuder.

De opvolger van trainer Erik ten Hag weet niet of hij een fitte Ihattaren ook meteen in zijn selectie kan opnemen. „Hij voert ook nog gesprekken met onze directie”, zei Schreuder over de speler die ontbreekt op de lijst van spelers van Ajax die aan de Champions League mogen deelnemen.

Ajax huurt Ihattaren dit kalenderjaar van Juventus en moet voor januari beslissen of het de voetballer definitief overneemt. De 20-jarige spelmaker had lang nodig om fit te worden maar maakte een goede indruk in de voorbereiding op het huidige seizoen.

Ajax nam hem echter niet mee naar een trainingskamp in Oostenrijk. De club meldde aanvankelijk dat hij niet helemaal fit was, maar volgens De Telegraaf werd Ihattaren bedreigd. Hij zou ook nauwe banden met criminelen hebben. Ajax heeft nooit uitgelegd waarom Ihattaren niet meer met de selectie trainde.

Lees ook: Ze zijn schaars, worden steeds duurder én het is oppassen geblazen voor neppers, maar toch heeft Casper er vanaf seizoen 91/92 van (bijna) ieder jaar wel één: een wedstrijd gedragen Ajax-shirt

Lees ook: AZ-middenvelder Dani de Wit had op iets meer krediet gerekend: ’Om dan meteen te fluiten, vind ik jammer’

Meer nieuws uit Ajax