Verdachten babbeltruc met 85-jarige Bussumse als slachtoffer aangehouden bij verkeerscontrole

© Foto politie

Internetredactie
Hilversum

Twee verdachten van een babbeltruc in Bussum met een 85-jarige vrouw als slachtoffer zijn woensdag tijdens een zogeheten dynamische verkeerscontrole van de politie tegen de lamp gelopen. De twee Helmonders (18 en 23 jaar) werden op de Johan Geradtsweg in Hilversum aangehouden.

De auto met de verdachten viel in Bussum op bij een eenheid van de politie. De bestuurder, die richting Hilversum reed, gedroeg zich verdacht.

Op de Johan Geradtsweg in Hilversum werd de auto door de politie aan de kant gezet. De bestuurder verklaarde aan de agenten dat hij geen rijbewijs had. Volgens de politie leek dit vooral een tactiek om andere strafbare zaken te verhullen.

Bij doorzoeking van de auto troffen agenten de pinpas van een 85-jarige vrouw uit Bussum aan. Het bleek dat zij - een half uur voordat de auto werd gecontroleerd - slachtoffer was van een babbeltruc. Een ‘medewerker van de bank’ heeft haar betaalkaart opgehaald. Vervolgens is op verschillende plekken met de betaalkaart gepind.

In de auto werd ook een groot geldbedrag en een groot mes aangetroffen. Het tweetal is aangehouden voor oplichting en heling en zit vast in afwachting van verder onderzoek.

Onder invloed

Bij de dynamische controle werd de bestuurder van een auto in Muiden aangehouden. Hij reed onder invloed van drugs en zonder rijbewijs. In de auto werden ook inbrekerswerktuigen gevonden.

Tevens werd een auto in beslag genomen die zonder tenaamstelling rondreed. Het bleek een zogenaamd ‘spookvoertuig’. Dat betekent dat er geen eigenaar bekend is van het voertuig. Met deze auto was recent getankt zonder te betalen, en er werden wapens en drugs aangetroffen in het voertuig. Tegen de 34-jarige bestuurder, is proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.