Schiphol annuleert Burendagen: vierduizend mensen krijgen bericht dat feest niet doorgaat

Een traditie op Schiphol - de Burendagen - wordt uitgesteld.© ANP

Schiphol

Schiphol heeft een streep gezet door de Schiphol Burendagen 2022 aanstaand weekend. Vierduizend buren, die zich hadden ingeschreven, krijgen bericht dat het feest niet doorgaat.

De luchthaven ziet af van het evenement vanwege de problemen die begin deze week opnieuw ontstonden in de vertrekhallen, met urenlange wachtrijen voor de passagiers. Alle energie is nodig om die problemen het hoofd te bieden. ,,We gaan kijken of we de Burendagen op een later tijdstip wel door kunnen laten gaan’’, zegt een woordvoerster.

Lees ook: Chaos houdt aan: dinsdag al vroeg weer ellenlange rijen op Schiphol

Burendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat Schiphol voor de omwonenden organiseert. ,,Als je in de buurt van Schiphol woont, ervaar je zowel de lusten als de lasten van de luchthaven. Na tijden van relatieve rust vanwege de coronacrisis neemt het vliegverkeer weer toe. Dat kun je merken in de omgeving en daarom wil Schiphol wat voor je terugdoen’’, kondigde de luchthaven aan.

Het liep storm met de aanmeldingen, alle tickets waren vergeven. Maar een bezoek aan de brandweeroefenplaats, vlak bij de startbaan waar vliegtuigen opstijgen en landen, zit er voorlopig niet in. Een herhaling van vorig jaar toen het evenement vanwege de coronacrisis werd uitgesteld.

Lees ook: Schiphol: grote drukte ’ontzettend vervelend’ voor reizigers

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.