Zo'n honderd fans van Ajax missen uitduel met Liverpool

© Foto AFP

ANP
LIVERPOOL

Zo'n honderd supporters van Ajax met een geldig kaartje zijn er uiteindelijk niet in geslaagd het uitduel met Liverpool in de Champions League bij te wonen. Een groot deel van hen is er na de drukte op Schiphol waarschijnlijk niet meer in geslaagd om dinsdag naar het noorden van Engeland te komen.

Fans van de club uit Amsterdam konden tot 16.30 uur hun ticket afhalen bij het stadion Goodison Park van Everton. Zo'n 2400 van de in totaal 2600 supporters met een toegangsbewijs slaagden daar in. De afdeling supporterszaken van de club bleef in contact met fans die nog onderweg waren. Ongeveer 100 supporters bereikten Anfield op het laatste moment. Zo'n 300 genodigden en relaties van sponsors van Ajax bekijken de tweede groepswedstrijd in de Champions League elders in het beroemde stadion.

Het komt wel eens vaker voor dat niet alle supporters van Ajax hun kaartje voor een wedstrijd in het buitenland komen ophalen. Maar het kan bijna niet anders dan dat de problemen op Schiphol er nu een voorname oorzaak van zijn dat er zo'n honderd fans een populaire wedstrijd als die tegen Liverpool missen.

Een onbekend aantal supporters van Ajax miste maandag en dinsdag de vlucht richting Liverpool of Manchester vanwege de drukte op Schiphol. Een groot aantal van hen probeerde op een andere manier Liverpool te bereiken. Ze reisden met auto of boot of vlogen via andere vliegvelden als die van Ibiza, Mallorca, Oslo, Milaan en Düsseldorf richting het noorden van Engeland. Soms moesten ze wel drie keer overstappen.

Meer nieuws uit Ajax