Golfers mogen weer de wei in; Blaricum Golf & Country na drie jaar terug van weggeweest

Zondag kan het weer, golfen op verrassende plekken in het oude dorp van Blaricum bij het toernooi Golf & Country.© Archieffoto HKB

Mirjam van Twisk
Blaricum

Drie jaar hebben ze ’droog’ gestaan, de liefhebbers van het evenement Golf & Country, maar zondag kunnen ze eindelijk weer Blaricum ’onveilig’ maken. Zestien holes op de meest verrassende plekken in het dorpshart wachten.

Op boerenerven en weitjes, in tuinen, langs akkers en heideveldjes. Overal waar de organisatie, de Stichting Promotie Blaricum maar een bruikbaar stukje gras kon vinden, ligt zondag een hole. Zestien in totaal, waarvan de meeste par 3 en enkele par 4. Logisch dat die verzameling van verrassende grasplakken geen golfbaan van topkwaliteit oplevert. Maar daar gaat het ook niet primair om bij Blaricum Golf & Country. Dat evenement draait behalve om golf ook om gezelligheid en een (hernieuwde) kennismaking met de charmes van het oude dorp Blaricum.

Behalve veel chipping, pitching en putting wacht de deelnemers, die in flights van vier personen spelen, bij vrijwel iedere hole een drankje, een hapje en sponsors die presentjes uitdelen. De route van hole naar hole wordt aangegeven met borden. Dat is niet alleen makkelijk voor de deelnemers, maar het stelt ook toeschouwers (die overal vrij toegang hebben) in staat fietsend of wandelend de verrichtingen van de golfers te volgen.

Het toernooi werd voor het laatst gespeeld in 2018. In 2019 gooide het weer roet in het eten en de laatste twee jaar was het corona dat de organisatie parten speelde.

Golfers (in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs) die zich nog willen aanmelden voor het toernooi kunnen een mailtje sturen naar info@blaricumpromotie.nl. Meer informatie over Golf & Country is te vinden op www.blaricumpromotie.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.