Tadic: niet goed van Schiphol, wij willen fans bij ons hebben

© ANP / Maurice van Steen

ANP
AMSTERDAM

Dusan Tadic betreurt dat het fans van Ajax nog niet is gelukt om via Schiphol in Liverpool aan te komen. „We willen onze supporters hier bij ons hebben. Dit is niet goed van Schiphol”, zei de aanvoerder vlak voor de laatste training van zijn ploeg op Anfield voor het tweede groepsduel in de Champions League.

Door een tekort aan beveiligingspersoneel nam het aantal wachtende reizigers in met name vertrekhal 3 van Schiphol maandag erg toe. Daardoor misten ook fans van Ajax hun vlucht. Luchthaven Schiphol vroeg maandagmiddag een aantal luchtvaartmaatschappijen vluchten te annuleren die zouden vertrekken via vertrekhal 3. Enkele vluchten werden vervolgens geschrapt.

Ajax speelt dinsdagavond in Liverpool de tweede groepswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Champions League. De kampioen van Nederland opende woensdag de poulefase met een zege op Rangers FC (4-0). Liverpool verloor het uitduel met Napoli (4-1).

Jubilaris Blind

Daley Blind speelt dinsdagavond waarschijnlijk zijn honderdste Europese wedstrijd. De 32-jarige Amsterdammer verschijnt vermoedelijk als linksback aan de aftrap bij het uitduel van Ajax met Liverpool in de Champions League. Blind speelde op 17 december 2008 zijn eerste Europese wedstrijd met Ajax tegen Slavia Praag. Het duel met Liverpool wordt zijn 71e Europese duel met de regerend kampioen van Nederland. Hij speelde er ook 29 met Manchester United. Blind versloeg Ajax vijf jaar geleden met Manchester United in de finale van de Europa League.

Clarence Seedorf leidt het klassement van Nederlandse voetballers met de meeste Europese wedstrijden. Hij speelde er maar liefst 161. Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van Ajax, nam afscheid met 130 Europese duels.

Lees ook: ’Als je met Tadic het veld opgaat, is dat toch wel prettig.’ Aanvoerder Ajax snoert critici de mond

Lees ook: Ajax mag na ruime zege op Heerenveen aan Liverpool denken

Meer nieuws uit Ajax