Loosdrecht jazzfestival met Jett Rebel

© Peter Lodder

Jett Rebel tijdens een eerder optreden op Pink Pop.© Foto ANP

1 / 2
Klaas Koopman
Loosdrecht

Ze zijn er in Loosdrecht best trots op dat het gelukt is om weer een Loosdrecht Jazzfestival te organiseren. Dat gebeurt op zaterdag 17 september in rond de loods van Het Anker op drie podia. En er is veel meer dan jazz. Ook salsa, soul en funk. Jett Rebel is de publiekstrekker.

Het programma start al om 17.30 uur op het kleinste podium met Kidjazz, een groep studenten van de Amsterdamse Muziekschool. Daarna is er de zevenman sterke funkgroep The Jig, gevolgd door Bunker, een jonge powerbrassband uit Delft en ten slotte de Amsterdamse salsagroep Parese Picanta Salsa met drie zangeressen en een zanger, vier blazers en een vijfmansterke ritmegroep.

Bart Wirtz

In de Koepelzaal is het programma al even gevarieerd. Daar treedt vanaf 18.30 uur altsaxofonist Bart Wirtz met zijn trio op en de Engelse singersongwriter Jono McCleery. Vervolgens presenteert de - sinds 2014 - ambassadeur van het festival, pianist Peter Beets met zijn electric band, een sterrenkwintet met trompettist Ruud Breusl, gitarist Martijn van Iterson, bassist Frans van Geest en drummer Martijn Vink. Beets speelt hier de Fender Rhodes. Saxofonist Hans Dulfer met zijn opzwepende jazz is daarna aan de beurt en het illustere trio Montis, Goudsmit en Directie besluiten de concerten in de Koepelzaal.

Grote ster

Het meeste publiek zal het podium in de botenloods trekken. Die biedt dan ook aan achthonderd festivalgangers een staanplaats. Hier beginnen om 18.45 uur de in Loosdrecht van eerdere festivals bekende, soulfunkjazzgroove big band Licks & Brains met de Engelse zangeres Laura Vane. Om 20.30 uur gevolgd door Michelle David & The True Tones, die deze weken een tour door Nederland maken. De in Amerika geboren zangeres woont sinds een aantal jaren in Nederland. Tot slot is er de grote ster van de avond Jett Rebel (Jelte Steven Tuinstra). Niet zozeer een jazzmusicus, maar een van de meeste getalenteerde en bewonderde zangers en instrumentalisten van Nederland.

Blij

„We zijn heel tevreden over dit festival”, zegt werkgroepvoorzitter Jan Willem Klein Willink, „al duurt het dan slechts een avond. We zijn al blij dat we het festival nieuwe stijl, dat we in 2014 begonnen, weer terug hebben. We konden twee jaar door corona niets organiseren. Met subsidie van SENA Performance en met vrijwilligers hebben we het voor elkaar gekregen en op de avond zelf werken zestig medewerkers van Stichting Sloep mee Het is echt een gemeenschapsfeest. We hebben trouwens al ruim zeshonderd ven de negenhonderd kaarten verkocht.”

Loosdrecht Jazzfestival, zaterdag 17 september, jachthaven Het Anker, Oud-Loosdrechtsedijk 117. Aanvang 17.30 uur. Entree: 50 euro.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.