Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Een man is vrijdagavond in Amsterdam gearresteerd op verdenking van het bedreigen van premier Mark Rutte. Een woordvoerster van de politie bevestigt berichtgeving van de NOS hierover. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

De Telegraaf meldde eerder dat een 61-jarige man uit Amsterdam was aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag op Rutte. Een politiewoordvoerster bevestigde de aanhouding, maar zei dat inmiddels was gebleken dat de verdenking tegen de man niet klopt.

Volgens de woordvoerster was een melding binnengekomen, waarop "snel is gereageerd". Na onderzoek bleek dat er van het plannen van een aanslag geen sprake was. Verdere details over de zaak kon de zegsvrouw niet geven.

Volgens De Telegraaf zou de recherche de man op het spoor zijn gekomen door geluidsopnames van een gesprek tussen hem en een tweede, onbekende persoon. De man zou zijn plannen in dat gesprek expliciet hebben verteld, meldde de krant. Hij zou in het verleden vaker met de politie in aanraking zijn gekomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.