Singer Laren nodigt de buurt uit voor een feestje

Kristina Kovaleva.© Foto PR

Els Bom
Laren

Singer Laren viert de opening van het culturele seizoen met de lancering van het nieuwe Singer Magazine. De uitgave is vanaf zaterdag 10 september gratis verkrijgbaar bij de kassa.

Inwoners van Laren en Blaricum vinden het exemplaar 16 of 17 september zelfs op de deurmat. In de uitgave zijn alle activiteiten opgenomen die in het theater én het museum van Singer Laren op stapel staan voor 2022-2023.

Een week later, op 17 en 18 september, wordt nog eens groots uitgepakt met een feestelijk weekeinde voor alle Laarders en Blaricummers. Het culturele seizoen wordt dan geopend met een concert van de Oekraïense jazzzangeres Kristina Kovaleva en haar kwintet. Laarders en Blaricummers kunnen dit optreden gratis bijwonen op vertoon van een museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, supporterpas of geadresseerd poststuk. Voorts kunnen zij ook een gratis bezoek brengen aan het museum.

Kunstenaarskolonie

Tijdens het weekeinde staat het verhaal van Laren-Blaricum als kunstenaarskolonie centraal. Zo wordt het eerste tableau van een reeks van vijftien gepresenteerd, die permanent worden opgesteld op een voor de geschiedenis van deze kolonie belangrijk plek. De tableaus zijn voorzien van een QR-code via welke de gebruiker allerlei informatie krijgt over de historie en de omgeving. De borden samen vormen een route door de voormalige kunstenaarskolonie. Singer en de beide gemeenten hopen op die manier het culturele erfgoed van de kunstenaarskolonie levend te houden.

Belofte

Het sympathieke gebaar van Singer Laren naar de buren – met onder meer het gratis concert en museumopenstelling - is de inlossing van een ooit gedane belofte door Singer om samen de realisering van de nieuwe museumvleugel te vieren, vertelt algemeen directeur Evert van Os. In de nieuwbouw wordt de Collectie Nardinc getoond. Deze kunstverzameling werd in 2018 geschonken door Els en wijlen Jaap Blokker en maakt het verhaal dat het museum te vertellen heeft compleet, aldus museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm destijds over de gift.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.