Familie en premier ingelicht over gezondheid Elizabeth

ANP Producties | Bron: ANP
Balmoral

Directe familieleden en de Britse premier Liz Truss zijn ingelicht over de gezondheid van koningin Elizabeth. Donderdag bracht Buckingham Palace naar buiten dat de artsen zich zorgen maken om de gezondheid van de 96-jarige koningin.

Volgens verscheidene Britse media zou de koningin een val hebben gemaakt, maar dat is tot op heden niet bevestigd. Prins Charles en prins William zouden onderweg zijn naar Balmoral om bij Elizabeth te zijn.

"Het hele land is momenteel bezorgd vanwege het nieuws van Buckingham Palace", laat de kersverse Britse premier Liz Truss weten op Twitter. "Mijn gedachten - en de gedachten van iedereen in het Verenigd Koninkrijk - zijn op dit moment bij hare majesteit de koningin en haar familie."

Woensdag werd al bekend dat de 96-jarige koningin rust moest nemen na een "volle" dag op dinsdag met bezoeken van oud-premier Boris Johnson en de nieuwe premier Liz Truss. "Na verdere evaluatie vanochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van hare majesteit en houden haar onder medisch toezicht", meldde het hof donderdag. De koningin verblijft in haar vakantieverblijf Balmoral Castle in Schotland.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.