Politicus gearresteerd om moord op lokale journalist in Las Vegas

ANP Producties | Bron: ANP
Las Vegas

De politie van de Amerikaanse stad Las Vegas heeft een lokale politicus gearresteerd op verdenking van moord op een journalist die voor de krant Las Vegas Review-Journal schreef. De politicus, de 45-jarige Democraat John Telles, was maandenlang het onderwerp van onderzoeksverhalen van de verslaggever, de 69-jarige Jeff German. German werd vrijdag dood aangetroffen vlak buiten zijn huis. Hij was meerdere malen gestoken.

German had een reeks artikelen geschreven over vermeend wangedrag van Telles, een wethouder in Clark County waar Las Vegas onder valt. De verhalen bevatten klachten tegen Telles over pesten, vriendjespolitiek en andere misdragingen bij een lokaal overheidskantoor dat de eigendommen beheert van mensen die zonder testament sterven. Volgens lokale media droegen Germans verhalen bij aan de verkiezingsnederlaag van Telles in de Democratische voorverkiezingen in juni.

In de weken voorafgaand aan zijn dood was German bezig met een mogelijk vervolgverhaal over Telles. German had daarvoor inzage verzocht in e-mails en sms-berichten tussen Telles en drie andere lokale functionarissen, onder wie ene Roberta Lee-Kennett, een "ondergeschikt staflid" met wie Telles een "ongepaste relatie" zou hebben onderhouden, aldus de Las Vegas Review-Journal.

De politie had eerder beelden vrijgegeven van hun hoofdverdachte, een man met een brede strohoed en een lang oranje shirt. Ook had ze beelden verspreid van een kastanjebruin voertuig dat vermoedelijk verband hield met de moord. Die informatie leidde tot de arrestatie van Telles. De wethouder, die na zijn verkiezingsnederlaag niet herkozen kan worden, verschijnt donderdagmiddag (lokale tijd) voor de rechtbank, zo blijkt uit het gevangenisregister van Clark County.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.