Brandweer zet Naardens bedrijf in zonnetje als dank voor steun aan hun vrijwilliger. ’Niet vanzelfsprekend dat iemand zomaar zijn werk mag laten vallen’

De uitreiking van het bordje.© foto STUDIO KASTERMANS / ALEXANDER MARKS

Joyce Huibers
Naarden

Het Naardense bedrijf B.V. Intersell heeft dinsdagmiddag van burgemeester Han ter Heegde een bordje overhandigd gekregen met daarop de tekst: ’Hier werken brandweervrijwilligers’. Het is een initiatief van de brandweer om op deze manier bedrijven te bedanken voor hun medewerking.

Het is het eerste bedrijf in Naarden dat een dergelijk bordje ontvangt. Eerder werd in Kortenhoef al een bordje uitgereikt. ,,Het is niet vanzelfsprekend dat brandweervrijwilligers de werkzaamheden tijdens kantoortijd mogen laten vallen als er een beroep op hen wordt gedaan”, aldus een woordvoerder. ,,We willen werkgevers op deze manier bedanken en in het zonnetje zetten.”

Directeur Dik van Enk vindt de geste ontzettend leuk, maar meent dat de dank vooral uit moet gaan naar zijn werknemer Jaco van ’t Hof, de brandweervrijwilliger in kwestie. ,,We waarderen vooral zijn inzet. Hij zit al jaren bij de brandweer in ’s-Graveland en springt tijdens zijn werk in Naarden bij bij de brandweer hier. Ik vind dat alleen maar te prijzen. Hij is al meerdere keren opgeroepen. Iedereen in het bedrijf weet ook dat het kan gebeuren dat Jaco ineens uit een vergadering wegloopt of even niet bereikbaar is. Als je daar met elkaar goede afspraken over maakt, is het geen probleem. Ik hoop dat andere bedrijven daar ook zo over gaan denken. Uiteindelijk zijn deze mensen er voor onze veiligheid.”

Volgens Van Enk zijn brandweervrijwilligers bovendien altijd goede lieden. ,,Ze weten van aanpakken, durven hun handen vuil te maken. Echte doeners. Ik heb al eerder werknemers gehad die bij de brandweer zaten. Ik twijfel nooit of ik er een in dienst zal nemen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.